Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
Przemko napisał:
NEXT napisał:
Większość smakoszy wytwornego karpia , hodowanego raz do roku-zajadają się tylko w ten jeden wieczór ,widok basenów z nimi przed świętami bezcenny .
Jestem tylko ciekawa ilu z was je go po raz drugi w roku .

Jem karpia caly rok,inne ryby równiez moja wielką pasją jest wedkarstwo co roku kiedy wybieram sie do polski jade na jeziora i lowie karpie amury i inne rybki dlatego tez mam okazje zasmakowac tej rybki wiecej razy niz raz w roku
Odnosnie dorasz myslicie ze dorsze nie smierdzą?hehe kto łapie w Norge to wie o czym pisze i nie chodzi mi tylko o łowienie w Oslofiordzie

już się tak nie tłumacz,wiem ,że wciągasz ryby tonami ,ja w sumie też jedynie karpia nie trawię stąd to moje uniesienie ..smacznego
by temat nie umarł może wrzuci ktoś fajny przepis na rybę *świąteczny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
463 Posty
Przemysław xxx
(Przemko)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
Przemko napisał:
NEXT napisał:
Większość smakoszy wytwornego karpia , hodowanego raz do roku-zajadają się tylko w ten jeden wieczór ,widok basenów z nimi przed świętami bezcenny .

Jem karpia caly rok,inne ryby równiez moja wielką pasją jest wedkarstwo co roku kiedy wybieram sie do polski jade na jeziora i lowie karpie amury i inne rybki dlatego tez mam okazje zasmakowac tej rybki wiecej razy niz raz w roku
Odnosnie dorasz myslicie ze dorsze nie smierdzą?hehe kto łapie w Norge to wie o czym pisze i nie chodzi mi tylko o łowienie w Oslofiordzie

nie wiem, czy słyszałeś kiedykolwiek o pojęciu "klasa czystości wody"
w Polsce masz z wodą to samo co i z wódką
jeden wielki śmierdzący syf
kiedyś był tam jakiś odcinek na Biebrzy co łapał się w II klasie
reszta to odpad
ścieki z pól i zakładów
zbyt wysublimowanego smaku to nie masz
łososia się nie da w Polszy nakarmić antybiotykami i wyhodować w tej brudnej lurze wodą zwanej
zdechnie po krótkim z nią kontakcie
pl.wikipedia.org/wiki/Klasy_czystości_wód
dlatego głównie się karpia hoduje
jemu gówno, czy pestycydy nie szkodzą

Jasta grubo sie mylisz ze nasze woedy to syf,są odcinki zanieczyszczone to prawda,wydaje mi sie ze bierzesz wszystko do jednego wora mamy takie ryby jak pstragi lipienie glowacice i to nie jakies tam chore okazy,jestem zdania ze lososia bysmy tez mieli i byli bysmy wstanie go utrzymac niestety polska rzeczywistosc jest okrutna kola wedkarskie nie maja kasy na zarybianie tak droga ryba,co innego nikt wiecej nie zaplaci za lowienie takiej ryby w rzece a co do wybierania tej ryby przez wedkarzy to tez mam swoja bajke,nastepnie wielke rzek w polsce jest regulowanych przez obawy przed powodziami na odecinku 50km glebokosć powyzej 2m jest w trzech miejscach ryby te nie maja gdzie sie zatrzymac!!!

Teraz powinienes zrozumiec czemu nie mamy lososia

A teraz dam ci namacalny przyklad Kolo Wędkarskie Oswiecim Miasto zarybilo jezioro jesiotrem zakup tej ryby byl znacznie droszy od karpia amura szczupaka itp...
www.pzwoswiecim.pl/?act=gal&id=1#

Na dzien dzisiejszy jesiotra juz tam nie zlapiesz Jak myslisz łososia los bylby inny????????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
463 Posty
Przemysław xxx
(Przemko)
Wyjadacz
NEXT napisał:
Przemko napisał:
NEXT napisał:

już się tak nie tłumacz,wiem ,że wciągasz ryby tonami ,ja w sumie też jedynie karpia nie trawię stąd to moje uniesienie ..smacznego
by temat nie umarł może wrzuci ktoś fajny przepis na rybę *świąteczny

A dziekuje i zycze Wesołych Świąt
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
463 Posty
Przemysław xxx
(Przemko)
Wyjadacz
a i jeszcze tak przyjechalem do Oslo no to w Polsce lipa pojechalem do Molde no no w Oslo lipa bylem na Lofotach pchiii wszedzie lipa Lofoty idealne a jak pojade dalej to co powiem???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Przemko napisał:

Jasta grubo sie mylisz ze nasze woedy to syf,są odcinki zanieczyszczone to prawda,wydaje mi sie ze bierzesz wszystko do jednego wora mamy takie ryby jak pstragi lipienie glowacice i to nie jakies tam chore okazy,jestem zdania ze lososia bysmy tez mieli i byli bysmy wstanie go utrzymac

według starej, ale jarej klasyfikacji
Klasa II – Wody tej klasy czystości mogą być wykorzystywane (do 1991 formułowano to "są przeznaczone" jako źródło zaopatrzenia w wodę hodowli zwierząt, do celów rekreacji, sportów wodnych i kąpielisk oraz do hodowli ryb z wyjątkiem łososiowatych.
w tej II klasie łapało się w zależności od badań od 1,5% do 3,1% wód w Polsce
wiedz, że w klasie PIERWSZEJ wody w Polsce nie występują
także łososia to sobie w wannie można hodować
jak się beczkę wody z Norwegii przywiezie
tę po kapuście, co się wiozło w tą stronę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Kasia Aisak
(katecat)
Wiking
dodalam tego posta w czwartek bo chcialam dostac info na temat karpia i oplatka gdzie wszystkie ppotrzebne informacje dostalam 2 h pozniej a dzisiaj wchodze z ciekawosci a tutaj 9 stron pierdolenia o karpiu ... jeden lubi jeden nie a nie badzcie francuskimi pieskami ktorzy zatracili polskosc i przestawiaja sie na zachod bo wg mnie nasza tradycja jest smaczna , pokazna i godna pokazywaniu na swiecie , malo ktory narod jest tak konsekwenty co do swiat jak my wiec pomyslcie! a teraz wara z tego tematu ( dotyczy przejmujacych postow o rybie dla kota itp) bo skoro tobie kartp nie smakuje to albo mama twoja ma boski dar kulinarny albo po prostu ci nie smakuje , dla mnie ryba jest boska tylko trzeba wiedziec jak ja zrobic ,

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
kate666 napisał:
nie badzcie francuskimi pieskami ktorzy zatracili polskosc i przestawiaja sie na zachod bo wg mnie nasza tradycja jest smaczna , pokazna i godna pokazywaniu na swiecie , malo ktory narod jest tak konsekwenty co do swiat jak my wiec pomyslcie! a teraz wara z tego tematu

twoja, a nie nasza tradycja to sygnowanie się symbolem Szatana
debilko
może to tylko zwykła niewiedza i głupota
ale jednak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
kate666 napisał:
dodalam tego posta w czwartek bo chcialam dostac info na temat karpia i oplatka gdzie wszystkie ppotrzebne informacje dostalam 2 h pozniej a dzisiaj wchodze z ciekawosci a tutaj 9 stron pierdolenia o karpiu ...

A to tak dobrze, ze z tej nienawisci do karpia i jego zwolennikow, zamiast p.....a 9 stron, nie dopuscili sie tego czynu na karpiu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
kate666 napisał:
dodalam tego posta w czwartek bo chcialam dostac info na temat karpia i oplatka gdzie wszystkie ppotrzebne informacje dostalam 2 h pozniej a dzisiaj wchodze z ciekawosci a tutaj 9 stron pierdolenia o karpiu ... jeden lubi jeden nie a nie badzcie francuskimi pieskami ktorzy zatracili polskosc i przestawiaja sie na zachod bo wg mnie nasza tradycja jest smaczna , pokazna i godna pokazywaniu na swiecie , malo ktory narod jest tak konsekwenty co do swiat jak my wiec pomyslcie! a teraz wara z tego tematu ( dotyczy przejmujacych postow o rybie dla kota itp) bo skoro tobie kartp nie smakuje to albo mama twoja ma boski dar kulinarny albo po prostu ci nie smakuje , dla mnie ryba jest boska tylko trzeba wiedziec jak ja zrobic ,

podpisuje sie pod tym obydwoma ręcami

szkoda twojego zdrowia moja droga > polonorki są niereformowalni i nic, ani nkit ni przemówi im do rozumu!

janek > odpierdol sie od karpia!
nie chcesz, nie wpierdalaj, ale nie zmieniaj kikudziesieciu mln ludzi, którzy maja na tyle rozumu i szacunku do tradycji, zeby stac przy garach dwa lub wiecej dni!
Zamiast wpierdalac polse na statoli w wigilijny wieczór!
Nie lubisz, nie smakuje? nie zryj kurwa!
Dla mnie mozesz pyzy wpierdalac i karkówke z grila.....
twój cyrk, twoje małpy.....

Ja tymczasem w gronie rodzinnym podtrzymam tradycje swiateczną i opierdole kawałek karpia, kórego nie lubie
Włoze pod talerz pare marek,napije sie kompotu z suszu i podziele opłatkiem!

Przeciez to nie boli, a radosci z tego wiele, zwłaszcza dzis w tym popierdolonym swiecie, gdzie pedał ze swingerem chca dzieci adoptowac......
Ciągną druta sobie na wzajem, delektują sie widokiem pierdolonej zony,przez obcego typa i dookoła wszystkim wpieraja, ze są normalni i maja do siebie olbrzymi kuwa szacunek....

aaaaaaaaaa musze o to zapytac : co na to wszytsko wasi rodzice?
Nie wierze, ze wychowali was w wierze, ze w kosciół trzeba kamieniami rzucac, bóg to pedał i alkoholik,etc.....
Mysle,ze wsztydzili by sie czytając wasze farmazony.....

Maszkar > ty jestes zwolniony od odpowiedzi!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok